GYÍK,segítség Kezdőknek:

  • Kedves Játékos,ez a hasznos információ a játékról több magyar játékos közös munkája,ezúton is köszönet érte nekik,jó játékot Mindenkinek.

    "A tudás hatalom,jóra használd ne mások kárára,a tudást át kell adni a jövő generációjának,mert feledésbe merülnek ."


    TÁMADÁS és VÉDEKEZÉS:


    A támadás megelőzésére a legjobb, ha mikor kémlelnek, nincs se katona, se nyersanyag a városodban.Üres várost nem támadnak, mert nincs bent nyersanyag amiért érdemes lenne támadni . Legjobb ha már a kémkedésnél se lát bent semmit , ha a kém gyorsan odaér és nincs rá idő, hogy kiürítsd a városod akkor a támadás elől kell kivinni a sereged és a nyersanyagokat.Keress egy 1-es szintű barbárt, vagy inaktív játékost (homokos piramis) ) mintha kémlelnél, az egész csapatodat kijelölöd rá és a nyersanyagokat is bejelölöd mind, kivéve a búzát, mert azt a rendszer amúgy is visz a katonáid számára az útra és azt nem rabolják el ,tehát KÉMLELÉSSEL indítod. Sok búzát fogyasztanak az úton lévő katonák, ezért a búzafarmot fejleszteni kell. Legyen minimum 2-3 szinttel nagyobb , mint a Cheops piramis.

    Ha bármiért nem vagy gépnél akkor vidd sétára a sereged a nyersivel együtt,- egy távoli célpontra.Kiírja mennyi idő az út oda,a dupláját veszed,mert haza is ugyanannyi lesz. Ha már tudsz csinálni Babiloni kereskedőt az nagyon lassú itt előnyös ,így könnyebb távolabbi sétára küldeni és sok terhet bír egyszerre.

    Támadás kivédéséhez: Achet varázslatot tedd be(ŐSZ) : ad +20%erősítést a Kitartásra a seregednek és a Falra +10%-ot.

    Shekmet templom:Seregek toborzásánál vedd figyelembe a katona leírásában( Erő támadás ereje,Kitartás a védekezés ereje)


    Nomádok KÉMLELÉSE:


    Minden nomád más sereget és nyersit tartalmaz,ezért kémlelni kell és szimulátorozni,hogy mivel milyen sereggel tudod legyőzni.

    Mindig 1 beduinnal kezd a kémkedést, ha nem lát mindent pl. a sereget, akkor lehet növelni egyesével, egy beduin 1000 harcost tud kikémlelni.

    2 szintű nomád : 8-10 kémkedési szint

    3 szintű nomád : 15 kémkedési szint, és Cserekereskedelem 5 szint

    4 szintű nomád : 20-21-es kémkedés szint, és Mérés 20 szint

    5 szintű nomád : 25 kémkedés szint, Üvegkészítés 1 szint

    6 szintű nomád : 30 kémkedés szint, Üvegkészítés 17 szint

    7 szintű nomád : 35 kémkedési szint, Mumifikálás 1 szint

    8 szintű nomád : 35 kémkedési szint, Alkímia 1 szint

    9 szintű nomád : 35 kémkedési szint, Zodiákus 1 szint


    Fontos tudni valók:


    1/ - Ha építés vagy képesség megszerzése miatt évszakot váltasz, amint az események közt elindult válthatsz újra évszakot. A váró listán szereplő feladatokra viszont nem vonatkozik, akkor az évszaknak megfelelő utolsó feladat elindulásáig várni kell.

    2/ - Ha valaki támadás védelmet aktivál, akkor más csapatokat hozzá küldeni nem lehet.

    3/ - Cheopsz piramist csak akkor fejleszd ha a szabad népesség fogy (-a játék rendszer jelzi jobb alsó sarokban ,

    a búza mezőt + 2.szinttel a Cheopsz piramis felett tartsd a búza fogyasztás miatt, ha sokat sétáltatod a sereged érdemes jobban felfejleszteni a búzaültetvényt.

    4 /- A népesség búza fogyasztását a Kenbet szintjével tudod csökkenteni. Sajnos % - os arány ezért nem sokat jelent.

    5 / - Udjat talizmán 1 órára aktiválja/kiterjeszti a békés módot. Más játékosok megtámadhatják és kifoszthatják a városodat, de csapataidat megmentheti.
    6/-Támadni tavasszal kell,mert +erőt ad a seregednek.
    7/-Építkezni télen kell,mert felgyorsítja.
    8 /-Csapatot gyártani nyáron,mert felgyorsítja a képzést.


    V Á R O S A L A P Í T Á S:

    1 város alapításához érdemes a Geometriát fejlesztened jóval kevesebb nyeranyag kell akkor hozzá .

    HATSEPSUT palota építése:24-es Geometriával:1 801 200 agyag, 1 178 000 gránit, 615 000 papirusz,19 000 000 búza,6 lapis lazuli, 1000 népesség.02:00:57 építési idő 25-ös Geomatriával:1 777 500 agyag,1 162 500 gránit, 607 500 papirusz,18 750 000 búza,6 lapis lazuli, 1000 népesség.02:00:57 építési idő)

    -TIPPEK új VÁROS alapításakor első lépések a gyors haladáshoz:

    1 Vizier mellé 9 Babilonit küldj az alapításkor, ezt érdemes 50 000-40 000-20 000 arányban megtölteni agyag-gránit-papirusz. Kezd a Piramis építésével egyből húzd fel 5-ös szintre, hogy több legyen a népességed a termelésekhez.

    Piac 5 szintre. hogy tudj anyagot fogadni.

    Könyvtár építése-itt a Hieroglifákat is fejleszd ,mert evvel csökken a többi fejlesztés nyersanyag szükséglete.

    Amun templon 1-es szint-itt azonnal indítsd az ŐSZ-Achet varázslatot, mert raktárt csak ősszel lehet fejleszteni. Raktár ha elég magasra húztad a fejlesztési szintjét,akkor válts Peret varázslatra-TÉL épít ezzel építhetsz a leggyorsabban. A bányákat érdemes azonos szintre fejleszteni,az elején még a gránit és agyagból kell a legtöbb ,de később rengeteg papiruszra lesz szükséged(Öntözés fejlesztésével + Bónuszt kap az ültetvényen) .Érdemes a Serdabot is magasra húzni, de az olyan lassú, hogy javaslom alvás előtt elindítani 4 szintre vele NYÁR kell hozzá. További fejlesztéseket a sereg képzáséhez amit előír azt érdemes,Cheops piramist is mikor látod kevés a népesség és a fejlesztéshez kelleni fog.


    A 2.-3. város fejlesztése, csak a fővárosból lehetséges a Hatsepsuth palota fejlesztésével. Ha a második városban építed meg a palotát, onnan csak akkor tudsz várost alapítani, ha felhúzod a 2-es színtre,ezért a fővárosi palotát kell fejlesztened. Tehát csak az első a fő városban kell a palotát felépíteni, csak a palota szintek növelésével tudsz újabb várost létrehozni. A többi városban nem enged új várost építést csak ha nagyobb mint a fővárosé, de ezzel elpocsékolod a nyersanyagokat.


    VAKÁCIÓ MENETE :

    A vakációmód biztosítja a védelmet a támadásoktól, míg te szabadságon vagy. A következő dolgokat kell figyelembe venned.Nem lehet fejlesztés folyamatban egyik városodban sem. Ha valamelyik városodban éppen egy épület fejlesztése folyamatban van, vagy nyersanyag termelés folyik, akkor nem tudsz vakációt aktiválni amíg le nem állítod ezeket.

    A csapataid nem lehetnek mozgásban- vissza kell őket hívnod és a vakáció módot csak akkor tudod elindítani, amikor azok beértek a városba.

    Minimum vakáció mód 48 óra, a visszaélések elkerülése végett. Ha aktiváltad a vakáció módot, akkor 48 óráig nem tudsz belépni a játékba.

    Maximum vakáció mód 15 nap. Ha nem térsz vissza a játékhoz ezelőtt a 15 nap előtt, akkor a vakáció mód automatikusan kikapcsolódik és más játékosok támadhatnak téged. A vakáció mód nem véd meg az éppen folyamatban lévő támadások elől. Tehát, ha éppen támad valaki, akkor nem leszel védett azzal, hogy vakáció módba helyezed magad, a védelem csak a jövőbeli támadásokra terjed ki. Amíg vakáció módban vagy, nem vagy támadható.

    Ha letelt a vakációmód és nem játszol inaktív lesz a városod.


    Évszakot Neked kell váltanod ,magától nem vált (Amun teplomban) Előnyök -Hátrányok:


    TAVASZ: -Sobek varázslat

    +10% Teherbírás -15% Búza

    +2% Szerencse -10% Fal ellenállás

    +10% Raktárkapacitás


    NYÁR:-Shemu varázslat

    +20% Gránit -15% Papirusz

    +20% Erő -20% Kitartás

    +20% Egységképzés sebessége -20% Építkezés sebessége

    +10% Gyógyulás sebessége -15% Kutatás sebessége


    ŐSZ:- Achet varázslat

    +15% Papirusz -15% Agyag

    +20% Kitartás -15% Gránit

    +20% Serdab kapacitás -20% Erő

    +10% Fal ellenállás -20% Egységképzés sebessége


    TÉL:-Peret varázslat

    +20% Agyag -20% Gránit

    +20% Építkezés sebessége -15% Kutatás sebessége

    +15% Rituálé sebesség +10% egység ára



    Horus erőd: A Hórusz erőd építésével támogatást kérhetsz szövetségeseidtől, vagy támogathatod őket csapataiddal. A Hórusz erőd minden szintje lehetővé teszi egy további csapat befogadását. A csapatok egységek kombinációja, amelyeket együtt küldenek.


    Migdol: lehetővé teszi, hogy megnézd, milyen csapatok vannak a városunk felé vezető úton, amely megjelenik a tevékenység ablakban. Erősebb ellenfelek csapatainak megtekintéséhez olyan Migdollal kell rendelkezned, amely legfeljebb két szinttel van alatta a támadó kémkedés szintjének.(Tehát a Kémkedést is fejlesztened kell(Könyvtárban találod)


    Imhotep templom: itt gyógyíthatod a sereged ha támadás után vereség ért.Ez függ a Gyógyítás fejlesztéstől(Könyvtárban találod) és az épület szintjétől.






  • és miért nem tudok vásárolni sms-el ametisztet ??? 2 napja nem engedi, de még a supportnak sem enged levelet irni , miért ?

  • Miért nem tudom megépíteni a Ramses Colossi-t? Minden nyersanyagom megvan hozzá, mégsem teljesülnek a feltételek? Mi az oka?

  • Valami oknál fogva a support mindig visszadob a kezdésre . Szerinte az rmail nem jó . Azon keresztül jöttem ide . Tehát nem értem . Még próbálkozok párszor . Amíg meg nem unom .

  • Hogy kell a világtérképen megnézni a helyzetemet? Rákattintok a bal alsó sarokban a "mutasd a világtérképen" jelzésre, de csak a saját piramisomat mutatja .

  • tyghgggBVDKyfyfygggghygyggygygjghggyughghghghghghghgghjjhhjhjjhgjjhjhguugighjhkghjjhjjjgjhjjhhjhhgjjhgkjghgjhhhhtiyjhghtguhghhhghghhghghuyugytuygyguyggjggjuguguhhjhjguuhuhugryutuyttiutytthtughggyguhgihgghhghhghghhguggghggghghigyghjhhjghjhjhjhhjbhhhghhghhghghghghhghg